Business Performance Program

SmitDeVries

Heb jij het gevoel dat je meer uit je bedrijf kan halen dan je nu doet?

SmitDeVries

Til dan je bedrijf naar het volgende niveau met het Business Performance Program. Wij nemen jou en je medewerkers mee om een stip op de horizon te zetten. Samen leggen we een solide basis voor de toekomst. Eentje waarop je kan bouwen en stevig door kan groeien. We dagen je uit om uit je comfortzone te stappen. Kansen te grijpen. Te ondernemen op een manier die bij je past én je verder brengt. Wij helpen je zowel met de zogenaamde ‘harde kant’ - denk aan cijfers, processen en IT - als met de ‘zachte kant’. De cultuur binnen je organisatie, persoonlijk leiderschap en mindset. Het Business Performance Program is ons meest exclusieve en volledige programma waarin we al onze expertises gebruiken om jouw bedrijf te laten excelleren.

Ben jij klaar om je bedrijf naar het volgende niveau te tillen?

Wij helpen je het maximale uit je bedrijf te halen op een manier die bij je past. Eerst weten hoe zo'n traject verloopt? Download onze brochure.

Herken jij dit?

  • Je hebt het gevoel dat je meer uit je bedrijf kunt halen dan je nu doet;
  • Je werkt vooral IN je bedrijf en hebt te weinig tijd om AAN je bedrijf te werken;
  • Je haalt niet het gewenste rendement uit je bedrijf;
  • Je wilt doorgroeien en professionaliseren, maar hoe… daar twijfel je over;
  • Je vraagt je af of je management wel capabel is om de steeds sneller komende veranderingen het hoofd te bieden;
  • Je weet financieel niet hoe je er van maand tot maand voor staat en stuurt nog op bank-, debiteuren- en crediteurenstand;
  • Je hebt het gevoel dat de processen nog wel eens haperen. De klant krijgt niet altijd wat hij verdient, maar we lossen het wel altijd weer op;
  • Je wil graag een keer stoppen met het bedrijf, maar in de huidige staat wil je het niet van de hand doen;
  • Je wil het bedrijf over doen aan je kinderen, maar ze zijn er nog niet klaar voor;

Droom groot, werk hard, blijf gefocust en omring jezelf met A-spelers!

SmitDeVries
Jeroen de Vries | Partner SmitDeVries

Wat kan het Business Performance Program voor jou betekenen?

Je doet het goed. Je draait een mooie omzet en klanten zijn tevreden. Maar… je bent niet zomaar ondernemer. Ergens knaagt het gevoel dat er meer in zit. Er zijn nog zoveel kansen en mogelijkheden. Je wilt naar het volgende niveau groeien, de boel verder professionaliseren of goed achterlaten voor de volgende generatie. Je zoekt alleen nog het juiste team om je door deze transformatie heen te helpen. Experts die je laten zien aan welke knoppen jij nog kunt draaien om verder te groeien. Met het Business Performance Program zetten wij in op jouw specifieke doelen. Of dat nu een hogere omzet is, meer marge, vernieuwing in je productieproces, cultuurverandering of het overname-klaar maken van je onderneming: wij helpen je. En laten je zien dat je niet harder hoeft te werken, maar het wél slimmer kan aanpakken.

Hierdoor speel je zelf tijd vrij om strategisch met het bedrijf bezig te zijn en het verder uit te bouwen. Één van de belangrijkste dingen is om de verantwoordelijkheden daar te beleggen waar ze horen. Wij stomen je daar klaar voor. Met als resultaat? Dat jouw bedrijf uiteindelijk zelf in staat is om zonder onze hulp beslissingen te nemen en hierop acties te ondernemen. Hierdoor blijven de veranderingen geborgd en de resultaten blijvend.

Hoe ziet het Business Performance Program eruit?

Het totale programma telt 5 stappen. Om het maximale uit je bedrijf te halen raden wij aan om alle 5 de stappen te doorlopen. Uiteraard passen wij het programma aan op jouw specifieke doelen en is het ook mogelijk om delen van het programma uit te breiden of over te slaan. Net wat jouw organisatie nodig heeft.

Stap 1 - Inzicht en strategie

Alles begint met inzicht. Als je niet weet waar je naar toe gaat, dan zul je ook nooit aankomen op je bestemming. Wij helpen je met het bepalen van je doelen en zetten deze om in een strategisch plan met 7 aandachtsgebieden. Geen ellenlange rapporten, maar een praktisch document waarmee je direct aan de slag kunt. Daarbij maken we de doelen meetbaar, zodat iedereen weet of we op de juiste weg zijn.

In de meeste gevallen interviewen wij de sleutelfiguren van je bedrijf en houden wij een medewerkers tevredenheidsonderzoek om zoveel mogelijk te signaleren wat er speelt en wat de obstakels op weg naar de doelen zullen zijn.

Stap 2 - Het fundament

Om te kunnen bouwen is een sterk fundament nodig. Hoe zwaar dit fundament moet zijn is afhankelijk van de omvang van je bedrijf en je doelen. Een bedrijf van twintig medewerkers heeft een ander fundament nodig dan een bedrijf met vijfhonderd medewerkers. Helemaal als je de ambitie hebt om binnen twee jaar van die twintig medewerkers te groeien naar vijfhonderd. En ja, deze situatie kennen we en is realistisch. Welke groei je ook wilt doormaken; het fundament hiervoor bouwen we op rondom de 3 pijlers: proces, mensen en IT.

Stap 3 - Optimalisatie

De volgende stap is het optimaliseren van het fundament uit stap 2. In de praktijk lopen stap 2 en 3 vaak gelijk op. We ontwikkelen een nieuw proces en voeren hem gelijk door. Onder het motto: niet lullen, maar poetsen. We maken hierbij vaak gebruik van lean management of agile/scrum. Maar ook de cultuur en het management verliezen wij niet uit het oog. In teamsessies en individuele coaching begeleiden we managers en medewerkers in het aanleren en actief aansturen van de nieuwe werkwijzen.

Stap 4 - Groei/expansie

Pas als de vorige stappen succesvol zijn doorlopen, adviseren wij om te gaan groeien. De één gaat voor een autonome groei, waar de ander graag een buy-and-build strategie hanteert. Dit is van geval tot geval maatwerk.

De ervaring leert dat bedrijven graag andersom te werk gaan. Dus eerst groeien en dan het fundament inrichten. Vaak met alle gevolgen van dien. De omzet is dan wel gestegen, maar het rendement onderaan de streep is gedaald. Medewerkers staan onder grote druk, de klachten lopen op en de machine hapert. Dat laten wij niet gebeuren. Wij staan je daarom bij elke stap bij.

Stap 5 - Strategische keuzemoment

Je bedrijf zit in de lift en bereikt het volgende niveau. Wij sparren met jou over de vervolgstappen. Moet het bedrijf nog verder groeien? Moet het worden verkocht? Of overgedragen aan de volgende generatie? Of wil je het graag aanhouden en zelf een stapje terug doen en het overlaten aan je management? Wij schetsen de scenario’s. De keus is aan jou.

aanhalingstekens
SmitDeVries voelde direct aan als een nuchtere en betrouwbare partij. Na jarenlang samenwerken is dat gevoel nog steeds hetzelfde.
SmitDeVries
We hebben al veel verkoopervaring in ons team. Toch heeft de SalesMastery onze manier van adviseren écht veranderd.
SmitDeVries
Dankzij SmitDeVries en OGSM hebben we onze organisatie verbeterd
SmitDeVries
In de afgelopen zeven jaar is onze omzet verdriedubbeld en marge is gelijktijdig gezond gegroeid. Daar heeft SmitDeVries een aandeel in gehad.
SmitDeVries
pijl-links-beneden
SmitDeVries - Jeroen de Vries

Jeroen de Vries

“Bedrijven ontwikkelen is wat mij motiveert. En dan graag zo state-of-art als mogelijk. Hierbij zet ik graag de nieuwste technologie en software in die voor handen. Met ondernemers spar ik veel over hun toekomstplannen. Deze vertaal ik naar een strategisch document met stappenplan, om zo hun plannen werkelijkheid te laten worden.  In mijn achterhoofd heb ik altijd de vraag “hoe kunnen we uit dit bedrijf de maximale waarde halen?”. Dat is Boosting Value!”

Bel direct
Stuur e-mail
Maak afspraak
Scroll naar boven