Act Analytical Competence Tool

SmitDeVries

De Analytical Competence Tool maakt kwaliteiten zichtbaar

Jouw bedrijf, jouw personeel. Jij voelt je verantwoordelijk voor je mensen. Haal ik er wel het maximale uit? Welke medewerkers moeten zich ontwikkelen? Hoe kan ik mijn werknemers het beste laten groeien? Dit zijn vragen die jou bezighouden.

Haal je wel het maximale uit je medewerkers?

Wil je meer informatie over de verschillende ACT metingen.

vervolg-beeld-staand-4

Competenties

Bij het beoordelen en ontwikkelen van medewerkers draait het vaak om competenties. In het bedrijfsleven is dit een veel gehoorde term. Als je het over competenties hebt, gaat het over de eigenschappen en het gedrag van mensen. Zijn die eigenschappen van de medewerker en het gedrag dat hij vertoont, voldoende voor de functie die hij uitvoert? Aan welke competenties kan je medewerker nog schaven en hoe gaat hij dat doen?

pijl-links-beneden

Voldoening

Het is terecht dat je een medewerker op deze manier beoordeelt. Je vergeet alleen iets heel belangrijks! Dat je medewerker over de juiste competenties beschikt en zijn functie goed uitvoert, wil niet zeggen dat hij voldoening uit zijn werk haalt. Misschien krijgt iemand totaal geen energie van zijn functie, terwijl hij er heel goed in is. Sterker nog, als een werknemer de hele dag een beroep moet doen op competenties die hem van nature niet liggen, verliest hij energie en motivatie. Als je niet oppast, maak je maar gebruik van een klein stukje van het potentieel van je medewerkers. Goed om te weten, maar hoe maak je zoiets inzichtelijk? Wij helpen je daarbij.

ACT®

Wij maken gebruik van de ACT meting. Deze meting maakt de kwaliteiten van jouw personeel inzichtelijk. We gaan verder dan competenties koppelen aan functies.

We kijken naar:

 • Welke kwaliteiten iemand van nature bezit, en of die bij hem of haar passen;
 • De kwaliteiten die ontstaan zijn vanuit aangepast gedrag. Deze kwaliteiten kosten ongemerkt erg veel energie. Onder druk vervormen dit soort kwaliteiten tot een negatieve variant;
 • Welke kwaliteiten van jouw personeel op dit moment nog niet worden benut;
 • Welke kwaliteiten iemand niet bezit en waarbij het niet nuttig is om die persoon die kwaliteiten aan te leren. Dat klinkt raar, maar als bepaalde kwaliteiten iemand geen energie opleveren, waarom zal je ze diegene dan aanleren?
Bram Steijn

Tekst en beeld

De ACT meting maakt gebruik van tekst en beeld. De meeste testen en assessments richten zich op teksten, het cognitieve gedeelte. Onze testen richten zich naast het cognitieve gedeelte ook veel op het onbewuste. Dit doen wij door veel te werken met beelden.

SmitDeVries

De verschillende ACT®-metingen

ACT® Individual

Waarom?
De ACT meting geeft je inzicht in je eigen kwaliteiten. Herken jij een van de volgende situaties? Dan is deze meting echt wat voor jou.

 • Je bent toe aan een volgende stap in je loopbaan. Je wilt weten waar je kracht ligt. Wat is je toegevoegde waarde?
 • Je doet je werk met plezier, maar als je thuiskomt ben je moe. Dat had je eerder nooit;
 • Je wilt jezelf ontwikkelen. Wat levert het meeste rendement op in jouw ontwikkeling?

Hoe werkt de ACT meting?
Als je jezelf echt goed wil leren kennen, kost dat tijd. Twaalf minuten om precies te zijn. In deze twaalf minuten krijg je inzicht of je flexibel en ondernemend bent in je werk. Je leert over je vermogen om samen te werken in teamverband te combineren met zelfstandig opereren. Je komt erachter hoe goed je bestand bent tegens stressvolle situaties.

Kortom: de ACT meting is een slimme, innovatieve methode die je op heldere en gedetailleerde wijze antwoord geeft op veel vragen. Bijvoorbeeld:

 • Welke kwaliteiten bezit ik van nature en welke niet?
 • Benut ik al mijn kwaliteiten in mijn huidige functie?
 • Op welke manier neem ik beslissingen?
 • Hoe reageer ik onder druk?
 • Waarom reageer ik zo?

Als samenvatting van de meting krijg je een duidelijk en overzichtelijk rapport. In een persoonlijk gesprek gaan we aan de hand van het rapport jouw ontwikkeldoelen opstellen. Wil je daarin extra begeleiding? Dat kan. Wij bieden verschillende vormen van coaching aan.

ACT® Team
ACT® Match

Aan de slag

Wil je meer informatie over de verschillende ACT metingen. Of ben je overtuigd en wil je direct aan de slag? Neem dan contact met ons op. Dat kan via +31 (0)572 362008 of info@smitdevries.nl. Je kan je gegevens ook hieronder invullen, dan nemen wij contact met jou op.

aanhalingstekens
Dankzij SmitDeVries en OGSM hebben we onze organisatie verbeterd
SmitDeVries
Echt een perfecte start voor onze risicoanalyse en het verder aanscherpen van de processen.
SmitDeVries
We hebben een hele prettige samenwerking met SmitDeVries, maar dat is ook de enige manier waarop het werkt. Anders wordt het een worsteling
SmitDeVries
De nuchtere aanpak van Jeroen en Joeri past goed bij onze organisatie en heeft ervoor gezorgd dat ze spoedig deel uitmaakten van ons bedrijf
SmitDeVries
Ik werk graag samen met SmitDeVries, omdat ik liever investeer in een MKB-bedrijf dan in grote adviesbureaus waar het onpersoonlijk wordt
SmitDeVries
De Sallandse nuchterheid en recht door zee mentaliteit van SmitDeVries zijn eigenschappen en karaktertrekken die goed bij ons passen
SmitDeVries
pijl-links-beneden
Bel direct
Stuur e-mail
Maak afspraak
Scroll naar boven