Ontwikkeling medewerkers

SmitDeVries

Ontwikkeling medewerkers

SmitDeVries

Het succes van een organisatie hangt direct samen met wat je er als mens instopt. Gedrag dus! Dat geldt niet alleen voor jou als ondernemer. Want het bedrijf is meer dan jij alleen. Wil jij werken aan de ontwikkeling van jouw bedrijf, werk dan aan de ontwikkeling van de mensen binnen jouw bedrijf! Lekker in je vel zitten, en lekker in het werk zitten. Goed voor jezelf en goed voor de productiviteit van het bedrijf. Daar gaat het om!

Ontwikkelen van medewerkers doe je niet alleen voor de jonge medewerkers. Dit geldt voor iedereen. Of je nou jong of oud bent. Of je nog maar twee weken binnen bent of al jaren onderdeel bent van het interieur. Iedereen. Dus ook jij als ondernemer! Investeer in de ontwikkeling van jezelf en jouw mensen. Zo help je de organisatie verder in kennis, vaardigheid en motivatie. Waardecreatie noemen we dat!

Wist jij...

Dat er verschillende subsidiemogelijkheden zijn om jou vooruit te helpen in de ontwikkeling van jouw medewerkers en het vergroten van de vitaliteit? Bijvoorbeeld door de SLIM-subsidie en de MDIEU subsidie. Heb jij de subsidie toegewezen gekregen en ben jij op zoek naar een externe partij die jou helpt bij de invulling van jouw plan. Neem dan snel contact op!

Heb jij nog geen subsidie toegewezen gekregen, maar ben je wel van plan om deze aan te vragen? Wij helpen je graag verder!

Waarom ontwikkeling van medewerkers

De mens en de organisatie zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Wat zou de organisatie voor elkaar krijgen als iedereen stil zou blijven staan in de organisatie? Juist, dan wordt er geen werk verricht en blijven de bedrijfsprestaties uit. Voor de organisatie is het dan ook belangrijk om alles goed te organiseren waardoor je het juiste gedrag stimuleert. Dit doe je door te werken aan de juiste organisatiestructuur en door het juiste gedrag te stimuleren. Structuur én cultuur dus.

De juiste structuur en cultuur

 • verhogen de productiviteit (duidelijke afspraken over kwantiteit)
 • verhogen de effectiviteit (duidelijke afspraken over kwaliteit)
 • verhogen de betrokkenheid van medewerkers
 • verhogen het welzijn en de vitaliteit
 • verhogen de bevlogenheid en tevredenheid
 • stimuleren leren binnen de organisatie
 • verlagen ongewenst vertrek van collega’s
 • verlagen werkdruk en stress
 • maken het makkelijker om nieuw talent aan te trekken
 • maken medewerkers ambassadeur van de organisatie

Hoe we dat doen 

Elke organisatie is anders. Zowel in de structuur als in de cultuur. De aanpak verschilt dan ook per organisatie. Althans, de inhoud kan verschillen. Want wat voor de ene organisatie werkt, kan voor de andere organisatie juist helemaal niet passend zijn. De overkoepelende stappen zijn wel gelijk.

Stap 1: Inzicht met een scan 

Voordat ontwikkeling kan starten wil je eerst weten waar je nú staat. Het is het vertrekpunt. Met een scan breng je goed in kaart wat er op dit moment al aanwezig is binnen de organisatie, maar ook hoe dit op dit moment wordt ervaren. Wil je inzicht over de hele organisatie of een deel van de organisatie? Dan starten we met een organisatiescan. Wil je inzicht op het individu om op die manier invulling te geven aan persoonlijke ontwikkeling? Dan starten we met een ‘mensenscan’. Bijvoorbeeld door middel van de GC-index, de TMA-analyse of een ACT meting. Allemaal waardevolle inzichten voor jou, je team én de organisatie!

Organisatiescan: 

Met een organisatiescan brengen we de huidige structuur én cultuur binnen de organisatie in kaart. Als we de ontwikkeling van medewerkers willen stimuleren, dan moeten we eerst duidelijk krijgen wat de huidige structuur én cultuur is. Wat wordt er al gedaan op het gebied van ontwikkeling? En heeft dit ook de gewenste uitkomst op de organisatie en de mensen binnen de organisatie?

Persoonlijke scans: 

Met een persoonlijke scan krijgen we inzicht in de mens binnen de organisatie. Door inzichten uit assessments te combineren met persoonlijke gesprekken komen we er samen achter wat jou of jouw medewerkers vooruit helpt.

Talent omzetten in performance
Talenten Motivatie Analyse (TMA analyse)

Mensen zijn het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk dat het dichtst bij hun ware aard ligt. Kijk vooral naar wat er al aanwezig is en maak hier gebruik van. Oftewel, door mensen vanuit hun drijfveren en talenten te laten werken vergroot je de kans op succes aanzienlijk. 

Vergroot impact
Gamechanger-Index (GC-Index)

In je kracht staan. In je element zijn. Je hoort het vaker, maar wat houdt het nou echt in? Volgens ons draait dit om het doen van de dingen waar jij energie van krijgt. Want krijg jij ergens energie van? Dan ben jij bereid om er meer energie in te steken. Mooie win-win dus. Met een GC-index als kompas krijg jij inzicht in welke benadering het best bij jou past.

Competenties
De Analytical Competence Tool (ACT)

Bij het beoordelen en ontwikkelen van medewerkers draait het vaak om competenties. In het bedrijfsleven is dit een veel gehoorde term. Als je het over competenties hebt, gaat het over de eigenschappen en het gedrag van mensen. Zijn die eigenschappen van de medewerker en het gedrag dat hij vertoont, voldoende voor de functie die hij uitvoert? Aan welke competenties kan je medewerker nog schaven en hoe gaat hij dat doen?

Stap 2: gewenste bestemming

Na de scan weten we wat de huidige situatie is. Dit is het moment om ook alvast naar de toekomst te kijken. Want wat willen we nu eigenlijk? Wat is de gewenste situatie voor jou of de organisatie over 3 jaar? Dit maken we helder en concreet door het opstellen van de ambitie. Dit kan een organisatie-ambitie zijn, maar ook een persoonlijke ambitie. Door de ambitie concreet te maken weten we wat we willen bereiken. Meer weten over het strategietraject? Hier lees je meer over onze aanpak.

Stap 3: Ontwikkeling en begeleiding

Alle stappen tussen de huidige situatie en de gewenste situatie moeten worden opgezet. Tijd dus om aan de slag te gaan. Door te bouwen aan de organisatiestructuur en cultuur werk je aan de organisatie-brede ontwikkeling. Of werk aan jouw persoonlijke ontwikkeling door een coachingstraject! Wil je de kennis en kunde van jouw team direct vergroten? Dat kan. Met een van onze trainingen.

Ontwikkeling organiseren

Afhankelijk van wat we tegenkomen in de scan en vaststellen in de ambitie zorgen we dat de juiste structuur wordt aangebracht binnen de organisatie. Door het uitwerken van een goed organogram tot het duidelijk krijgen van de verschillende rollen en functies binnen de organisatie. Dit vormt namelijk de basis voor het verder ontwikkelen van de medewerkers. Wil je de ontwikkeling van medewerkers stimuleren, dan heeft iedereen daar een rol in te spelen. De medewerker zelf staat hier centraal, maar ook van de leidinggevenden mag je wat verwachten! Dit werken we samen uit naar een goede werkwijze waarin de ontwikkeling een boost krijgt. Een boost voor de organisatie én de medewerker!

Bijv. door een goede ontwikkelcyclus op te zetten, een interne academy te bouwen of door een compleet onboardingsprogramma. Onze rol? Wij helpen bij het bouwen van alle benodigde bouwstenen. En dan? We begeleiden de juiste mensen om ervoor te zorgen dat zij er verder mee kunnen! We maken dus niet alleen plannen maar helpen ook met implementatie en borging.

Ontwikkeling door coaching en begeleiding

Ben je op zoek naar een programma waarbij individuele ontwikkeling centraal staat? Dan helpt een van onze coaches jou of jouw medewerkers met een van onze coachingstrajecten. Op deze manier wordt jij uitgedaagd om de leiding te nemen over jouw eigen groei! Zodat jij lekker in je vel zit én de meeste waarde toevoegt binnen de organisatie. Hoe? Door te reflecteren en te begeleiden als jij uit jouw comfortzone stapt! Je ontdekt wie je bent en wat je echt wil. Bijvoorbeeld met een 24-uurs coaching, een maandelijkse coachinggesprek of een inspirerende leiderschapsreis. Je kunt in ieder geval rekenen op uitdaging, verdieping en avontuur. Benieuwd hoe wij dit doen?

Ontwikkeling door training

Met een van onze trainingen werk je direct aan de ontwikkeling van jouw team. De interactieve trainingen vergroten de kennis, kunde én motivatie op een specifiek onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan een sales training voor jouw verkoopteam of aan een leiderschapstraining voor alle leidinggevenden binnen jouw organisatie!

 • Persoonlijk leiderschap
 • Communicatie
 • Feedback geven en ontvangen
 • Leidinggeven
 • Salestraining
 • Purposetraining
 • Ademhalingstraining

Klaar om alles uit je onderneming te halen?

Wil je er alles uit halen, maar weet je niet zo goed hoe en waar je moet beginnen? Wij zijn SmitDeVries en helpen je het beste uit je onderneming te halen. Wij voegen échte waarde toe aan jouw organisatie. Zo haal jij het beste uit je bedrijf, mensen én jezelf. Hoe we dat doen? Mouwen opstropen en gaan. Voor het maximale resultaat.

aanhalingstekens
SmitDeVries voelde direct aan als een nuchtere en betrouwbare partij. Na jarenlang samenwerken is dat gevoel nog steeds hetzelfde.
SmitDeVries
We hebben al veel verkoopervaring in ons team. Toch heeft de SalesMastery onze manier van adviseren écht veranderd.
SmitDeVries
Dankzij SmitDeVries en OGSM hebben we onze organisatie verbeterd
SmitDeVries
In de afgelopen zeven jaar is onze omzet verdriedubbeld en marge is gelijktijdig gezond gegroeid. Daar heeft SmitDeVries een aandeel in gehad.
SmitDeVries
pijl-links-beneden
Bel direct
Stuur e-mail
Maak afspraak
Scroll naar boven