HR Performance program

SmitDeVries

Wil jij jouw mensen écht verder laten groeien?

SmitDeVries

Ons HR Performance Program helpt jou je HR-beleid stevig neer te zetten, zodat mensen in beweging komen en jouw organisatie een flinke stap voorwaarts kan maken. Mensen zijn cruciaal voor de ontwikkeling van het bedrijf. Een organisatie kan alleen excelleren wanneer er een goed fundament aanwezig is waarin jouw mensen tot volle bloei komen. Want als medewerkers de mogelijkheid krijgen én voelen om te ontwikkelen, ontwikkelt de organisatie mee.

Is jouw organisatie klaar om verder te groeien?

Wij helpen je team het maximale uit jouw mensen te halen. Eerst weten hoe zo'n traject verloopt? Download onze whitepaper over de organisatiescan.

Herken jij dit?

 • Je bedrijf is vrij snel gegroeid. In omzet, productie, diensten en werknemers. Maar aan HR is nooit echt aandacht besteed;
 • Jouw bedrijf mist innovatiekracht. Veel dingen blijven op de automatische piloot draaien;
 • Er zijn geen goede functieprofielen en werknemers werken op basis van losse doelstellingen;
 • Van de leidinggevenden krijgen medewerkers geen goede en gerichte sturing en feedback om zichzelf te blijven ontwikkelen in hun functie;
 • Je bedrijf is niet interessant (meer) voor nieuwe talenten. Zij kiezen vaker voor de concurrent;
 • Jouw HR-afdeling was misschien in het verleden goed ingericht, maar ontwikkelt zich niet met de tijd mee;
 • Je trekt niet de juiste mensen aan die je nodig hebt om verder te groeien.

“Tevreden mensen doen hun best. Bevlogen mensen maken het verschil.”

SmitDeVries
Henk Veenendaal | HR Specialist

Wat kan het HR Performance Program voor jou betekenen?

Jouw personeel is ontzettend waardevol voor de groei van je organisatie en van groot belang voor het behalen van je bedrijfsresultaten.

Met het HR Performance Program helpen wij jouw bedrijf de kwaliteit van je HR-afdeling te professionaliseren en je medewerkers te ontwikkelen. Samen zorgen we voor een stevig HR-fundament, met goede instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. Taken en verantwoordelijkheden worden weer helder gecommuniceerd en breed geaccepteerd door elke laag in de organisatie.

Je medewerkers krijgen de mogelijkheid zich op een waardevolle manier voor de organisatie te ontwikkelen en dragen daarmee optimaal bij aan de gestelde doelstellingen. Hiermee zorg je ervoor dat jouw werknemers betrokken blijven, zich continu ontwikkelen in kennis, vaardigheid en gedrag en dat de innovatiekracht van de organisatie toeneemt. Het traditionele beoordelen, zetten we om in evaluatie- en voortgangsgesprekken. Zo houdt de manager optimaal de vinger aan de pols en wordt de medewerker de regisseur van z’n eigen ontwikkeling.

Doorvoeren van digitalisering binnen HR (in de Cloud), zorgt voor een betere focus op je corebusiness. Leidinggevenden worden dan niet meer onnodig belast met formuliertjes.

Hoe ziet het HR Performance Program eruit?

Het HR Performance Program is een duurzaam traject van gemiddeld 3 tot 12 maanden waarbij wij samen aan de slag gaan in jouw bedrijf. Dit doen we in vier fases:

 • De onderzoeksfase;
 • De adviesfase;
 • De implementatiefase;
 • De borgingfase.

1. Onderzoek

We maken een uitgebreide analyse van de huidige situatie om zo later het HR-beleid effectief in te richten met gerichte adviezen en de juiste HR-tooling. Denk aan het laten aansluiten van jullie HR-beleid op jullie missie, visie en doelstellingen tot het in kaart brengen van belangrijke HR-thema’s. Bijvoorbeeld MVO of duurzame inzetbaarheid. Dit doen we door met jullie in gesprek te gaan. Van directie tot medewerkers. In interviews en via een medewerkertevredenheidsonderzoek.

2. Passend advies

Alle informatie uit de onderzoeksfase gieten we in een praktisch advies. Met de nadruk op praktisch. Aan een vuistdik document heb je niets. Wel aan een gericht plan met heldere to do’s en doelstellingen waar we meteen mee aan de slag kunnen. Nog een stapje verder? Dan kunnen we ook een (strategisch) opleidingsplan voor je maken. Eentje die eventueel ook opgevolgd kan worden vanuit een in-huis bedrijfsschool. Wat jij wilt én nodig hebt.

3. Uitrollen maar!

Zodra jij een klap geeft op het advies, starten wij met de implementatie. Tijd om de boel aan te pakken. Denk daarbij aan:

 • Een strategisch HR-beleid opstellen;
 • Functiehuis vormgeven met een marktconforme beloningsmatrix;
 • Opstellen passende profielen, gericht op ontwikkeling
 • Inrichten ‘nieuwe beoordelen’;
 • De duurzame inzetbaarheid van medewerkers vergroten;
 • Leidinggevenden en medewerkers gericht begeleiden;
 • Implementatie HRM software en pas opleveren tot het gewenste resultaat is bereikt.

Dit doen we in projectvorm. Per project bepalen wij samen met jou welke medewerkers we hierbij betrekken. En als je wilt, nemen wij de rol van projectleider op ons.

4. Duidelijke borging

We laten je niet zomaar los. Nee, de laatste fase vinden we eigenlijk de belangrijkste fase van het HR Performance Program. In de borgingsfase kijken we namelijk weer vooruit. Want hoe zorg je ervoor dat je geen relevante signalen uit je organisatie mist? Eén ding weten we zeker: de maatschappij verandert en dat heeft direct consequenties voor jouw bedrijf. En de manier waarop je HR hebt ingericht; traditioneel of lekker met de tijd mee! Daar ondersteunen we je dus actief bij.

aanhalingstekens
SmitDeVries voelde direct aan als een nuchtere en betrouwbare partij. Na jarenlang samenwerken is dat gevoel nog steeds hetzelfde.
SmitDeVries
We hebben al veel verkoopervaring in ons team. Toch heeft de SalesMastery onze manier van adviseren écht veranderd.
SmitDeVries
Dankzij SmitDeVries en OGSM hebben we onze organisatie verbeterd
SmitDeVries
In de afgelopen zeven jaar is onze omzet verdriedubbeld en marge is gelijktijdig gezond gegroeid. Daar heeft SmitDeVries een aandeel in gehad.
SmitDeVries
pijl-links-beneden
Henk Veenendaal

Henk Veenendaal

Ik help je om een praktische invulling te geven aan je HR-beleid en begeleid je mensen en managers naar een hoger plan. Passend bij je bedrijf en de mensen in de voorhoede. Ik kan hierbij terugvallen op mijn brede ervaring als allround HRM-er en bedrijfsadviseur voor diverse bedrijven binnen de maakindustrie.

Bel direct
Stuur e-mail
Maak afspraak
Scroll naar boven