In 9 stappen meer focus en richting met een turnaround plan

SmitDeVries

Wil je weten hoe je je bedrijf uit een crisis krijgt?

De oorzaken waarom bedrijven in zwaar weer komen zijn heel divers. Toch is er een zeker patroon te zien waar het bij bedrijven het meeste misgaat. Een coronacrisis, hoge energierekening of stijgende inflatie wordt vaak als één aanwijsbare oorzaak gezien, maar vaak is dit te kort door de bocht. Er liggen vrijwel altijd ook onderliggende oorzaken die extra naar bovenkomen bij een dergelijke, sterke externe oorzaak. Vaak is het zo dat er een aantal van de oorzaken door elkaar heenlopen waardoor een bedrijf in zwaar weer terechtkomt, oftewel: the perfect storm.

In deze whitepaper lees je waarom bedrijven in slecht weer komen, welke fases van slecht weer er zijn en als het dan begint te stormen, wat doe je dan?

Whitepaper turnaround management

Download hier jouw gratis whitepaper

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen, zodat we jou op de hoogte kunnen houden van interessante informatie?

Overleef jij de storm?

Je loopt je kantoor uit, naar buiten en het begint te regenen. Het regent harder en harder. Er is zwaar weer op komst. Wat doe je? Je loopt terug, pakt een paraplu, steekt deze op en trekt de rits van je jas nog iets hoger dicht. Je moet het weer trotseren omdat je een belangrijke afspraak hebt. Met de paraplu boven je hoofd, jas dicht, een flinke pas en een aantal sprongen over de plassen die zijn ontstaan wapen je je tegen de elementen. Je neemt de maatregelen die nodig zijn om je zonder al te nat te  worden door het slechte weer te begeven.

Bij dit sprekende voorbeeld heeft vrijwel iedereen een heel concreet beeld. Als bedrijf zijnde, kun je spreekwoordelijk ook in slecht weer terechtkomen. De orderportefeuille droogt op, debiteuren betalen later of helemaal niet meer, je krijgt geen goederen geleverd, je hebt enorme leegloop op uren en je resultaat duikt richting de rode cijfers. Kortom, het is slecht weer en je moet maatregelen nemen. Een paraplu pakken en opsteken is dan niet zo eenvoudig. Sterker nog, veel ondernemers hebben het gevoel dat juist in slecht weer hun paraplu door banken wordt afgepakt. Als ondernemer wil je niet in een allesverwoestende tornado terechtkomen en moet je maatregelen nemen om uit het slechte weer te komen. Je wilt terug naar een droge plek waar de zon weer door het wolkendek breekt.

Wat je van deze whitepaper opsteekt

In deze whitepaper lees je waarom bedrijven in slecht weer komen, welke fases van slecht weer er zijn en als het dan begint te stormen, wat doe je dan?

Na het lezen van deze whitepaper weet je:

De vijf hoofdoorzaken van slecht weer in bedrijven
De harde en zachte signalen van slecht weer
De vier fases van slecht weer in bedrijven
De 9 stappen van het turnaround plan
Whitepaper turnaround management
Bel direct
Stuur e-mail
Maak afspraak
Scroll naar boven