Talenten Motivatie Analyse (TMA analyse)

SmitDeVries

Wij zetten jouw talent om in performance

Mensen zijn het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk dat het dichtst bij hun ware aard ligt. Kijk vooral naar wat er al aanwezig is en maak hier gebruik van. Oftewel, door mensen vanuit hun drijfveren en talenten te laten werken vergroot je de kans op succes aanzienlijk. Mensen komen sneller in actie als:

 • Ze weten dat ze competent zijn;
 • Ze weten waarin ze talent of aanleg hebben;
 • Ze resultaat behalen en hier plezier uit halen;
 • Ze in een stimulerende omgeving werken (passend bij de persoon).

Wil jij ook het beste jezelf of uit je team halen?

Of wil je in een vrijblijvend gesprek bespreken wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Wil jij tot grote resultaten komen?

Of wil je een keer vrijblijvend in gesprek om te bespreken wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

TMA analyse

Wij maken gebruik van de Talenten Motivatie Analyse. De TMA analyse maakt het mogelijk een objectieve, opbouwende en vooral diepgaande analyse van drijfveren, talenten en ontwikkelmogelijkheden te maken en maakt tevens de vertaalslag naar gedrag. Gedrag wordt namelijk niet alleen bepaald door ‘’kunnen’’ (competenties en cognitieve capaciteiten), maar vooral ook door ‘’willen’’ (drijfveren en talenten).

Bram Steijn

Van drijfveer naar performance

Drijfveer

Stabiel (onbewust) persoonlijk behoeftepatroon met de daarmee samenhangende denkbeelden, angsten en verlangens.

Talenten

Natuurlijke sterktes (gevormd door de mate waarin een drijfveer aanwezig is) die een persoon inzet om te krijgen wat hij onbewust wil en om te voorkomen wat hij niet wil. Zowel een hoge als een lage drijfveer genereert talenten.

Voorkeursgedrag

De drijfveer in combinatie met bijbehorende talenten vormen het voorkeursgedrag (het gedrag dat iemand het liefst vertoont).

Competentie

Gedragsvaardigheden die een persoon stabiel kan inzetten (verkregen door kennis en ervaring). Een competentie wordt sneller en makkelijker geleerd als de correlerende drijfveren en talenten dezelfde richting op gaan!

De verschillende TMA metingen

TMA Individueel

Waarom?
De TMA meet 22 drijfveren, 44 talenten en geeft daarmee inzicht in de ontwikkelbaarheid van 53 competenties. Herken jij je in één van de volgende situaties? Dan kan de TMA wellicht van waarde zijn voor je.

 • Je voelt dat je meer kan dan dat je nu laat zien. Je wilt weten wat er nog meer in je zit;
 • Je wilt weten in welke rol en werkomgeving jij het best tot je recht komt;
 • Je wilt jezelf verder ontwikkelen en wilt weten in welke competenties je kunt investeren.

Hoe werkt de TMA meting?
Het invullen van de TMA analyse duurt tussen de 45 en 60 minuten. We kijken onder andere naar:

 • De ontwikkelbaarheid van competenties;
 • Kwaliteiten en valkuilen;
 • Te vermijden en effectief communicatiegedrag;
 • Ideale werkomgeving en voorkeur in management;
 • Leer- en ontwikkelstijl.

Als samenvatting krijg je een uitgebreid rapport dat we aan de hand van een persoonlijk terugkoppelgesprek aan je toelichten. Dit gesprek duurt gemiddeld 2 uur. Wil je extra begeleiding? Dat kan. Daarvoor bieden we verschillende vormen van coaching aan.

TMA Team

Aan de slag met een TMA analyse

Wil jij ook het beste uit jezelf of uit je team halen? Of wil je een keer vrijblijvend in gesprek om te bespreken wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via +31 (0)572 362008 of info@smitdevries.nl.

aanhalingstekens
Dankzij SmitDeVries en OGSM hebben we onze organisatie verbeterd
SmitDeVries
Echt een perfecte start voor onze risicoanalyse en het verder aanscherpen van de processen.
SmitDeVries
We hebben een hele prettige samenwerking met SmitDeVries, maar dat is ook de enige manier waarop het werkt. Anders wordt het een worsteling
SmitDeVries
De nuchtere aanpak van Jeroen en Joeri past goed bij onze organisatie en heeft ervoor gezorgd dat ze spoedig deel uitmaakten van ons bedrijf
SmitDeVries
Ik werk graag samen met SmitDeVries, omdat ik liever investeer in een MKB-bedrijf dan in grote adviesbureaus waar het onpersoonlijk wordt
SmitDeVries
De Sallandse nuchterheid en recht door zee mentaliteit van SmitDeVries zijn eigenschappen en karaktertrekken die goed bij ons passen
SmitDeVries
pijl-links-beneden
Bel direct
Stuur e-mail
Maak afspraak
Scroll naar boven