Een Shared HR Business Partner zorgt voor focus op je HR-beleid

SmitDeVries
Een Shared HR Business Partner

Een goed vaccin om HR nog dichter bij de business te brengen!

Het MKB is altijd in beweging en zoekt telkens de juiste aansluiting bij de marktontwikkelingen. Het imago van het MKB wordt nog te vaak ondergewaardeerd en mag best eens worden opgepoetst. Het MKB is namelijk de motor van de economie. Zonder hen stort de BV Nederland als een kaartenhuis in elkaar. Laat dat duidelijk zijn.

Met een optimistische blik naar de toekomst kijken

MKB-bedrijven verdienen een gouden lintje. Zij zijn inventief en steken steeds weer hun nek uit. Ondanks alle tegenslag met de coronamaatregelen. Met een optimistische blik blijven ze naar de toekomst kijken. De continue zoektocht voor ieder MBK-bedrijf zit verscholen in één vraag: waar staan we over een paar jaar? Daar komen namelijk weer veel vragen achter weg. Hoe versterk je de corebusiness bijvoorbeeld? Of hoe vergroot je de winst en verlaag je kosten? Maar ook: welke competenties passen bij je medewerkers? Nu, maar vooral ook later.

Een Shared HR Business Partner helpt je

Om een boost te geven aan deze serieuze onderwerpen, kan een Shared HR Business Partner (HRBP) een belangrijke rol spelen. Een Shared HRBP is een professionele bruggenbouwer die je helpt bij het toekomstbestendig maken van je organisatie op HR-gebied.

Een shared HRBP kan voor jou:

  • Een strategisch HR-beleid opstellen.
  • Je functiehuis vormgeven met een marktconforme beloningsmatrix.
  • Passende profielen opstellen gericht op ontwikkeling.
  • De beoordelings- en beloningscyclus herinrichten.
  • De duurzame inzetbaarheid van medewerkers vergroten.
  • Een op maat gesneden opleidingsplatform inrichten dat past bij de toekomstige competenties.
  • HRM-software implementeren, waardoor HR-beheer en -strategie meer zichtbaar wordt voor de business en de HR-afdeling zelf.

De voordelen van een Shared HR Business Partner

Met een Shared HRBP in huis, beschik je direct over specialistische kennis en werkervaring. Die ook nog eens fysiek in de organisatie aanwezig is. Zo ervaart hij de cultuur en kan hij direct vanuit de praktijk schakelen. Een Shared HRBP voelt zich snel thuis. Een inwerktraject is nauwelijks nodig. Hierdoor is piekbelasting, een langlopend wervingstraject of onverwacht personeelsverloop efficiënt op te vangen. Daarnaast is een shared HRBP gewend flexibel en wendbaar te zijn. Er zijn geen langetermijnverplichtingen dus de kosten zijn beheersbaar. Een Shared HRBP is veelal een ondernemer en tegelijk ondernemend. Hij is gewend snel op te starten en weet hoe het is om resultaatverantwoordelijk te zijn. Je haalt iemand binnen met een hoogwaardig en up-to-date kennisniveau.

Graag komen we met jou en je bedrijf in contact om te kijken of we samen de juiste match kunnen maken.

Whitepaper organisatiescan

In 7 stappen naar een organisatiescan

Download onze gratis whitepaper en breng je organisaties naar het volgende niveau.

Deel dit bericht

Meer artikelen die je misschien interessant vindt...

Bel direct
Stuur e-mail
Maak afspraak
Scroll naar top