Met SmitDeVries voorkom je een faillissement

SmitDeVries
Operational Excellence

Als ondernemer wil je groeien. Worstelen met de dreiging van faillissement? Dat is wel het laatste waar je aan moet denken. Toch is het aantal faillissementen in de eerste vier maanden van 2024 met 47% gestegen. Een schokkende stijging. Vooral de handel, bouwnijverheid, industrie en vervoer kregen harde klappen. Zorg dat dit jou niet overkomt. Lees hieronder hoe Smit De Vries je kan helpen.

Waar komt een faillissement vandaan?

Faillissementen zijn niet sector-gebonden en komen overal voor. Ze worden vaak definitief door een (eenmalige) schokgebeurtenis, of een opgelopen belastingschuld. Veel organisaties gaan nu bijvoorbeeld failliet door corona-steun die moet worden terugbetaald. Toch heeft een faillissement meestal een langere aanleiding. Vaak durven organisaties geen hulp te vragen. Zijn ondernemers bang dat hun organisatie uit handen wordt genomen. En wordt bedrijfsfalen als persoonlijk falen ervaren.

Het geld is op, de liquiditeitscrisis

Bedrijven gaan niet failliet doordat ze verlies leiden, maar omdat het geld opraakt. Het begint bij een strategische crisis. De organisatie focust zich niet op de juiste zaken. Een goede strategie ontbreekt. Dit leidt tot verslechterde resultaten, met als gevolg een resultaatcrisis. De organisatie merkt dit niet, of te laat op. Gaat teren op de reserves. Raken deze ook op? Dan komt de organisatie in een liquiditeitscrisis terecht. De rekeningen kunnen hierdoor niet meer betaald worden en faillissement ligt op de loer.

Turnaround management

Gelukkig hoeft dit niet te gebeuren. Met turnaround management kunnen we in elke fase van een crisis sturen om een faillissement af te wenden. Hoe? Door nieuw perspectief te bieden en in te grijpen. Om zo weer continuïteit voor de organisatie te creëren. Goede wake-up call? Pak de regie terug Wees niet bang voor het vragen van hulp. Heb geen angst dat we de organisatie uit handen nemen. Samen gaan we aan de slag met jouw organisatie. Met een sterkte strategie zorgen we voor de juiste resultaten. Om zo de benodigde (financiële) verbetering te realiseren. Samen, dus juist niet alleen. Kijk hier hoe wij met onze bedrijfsadviseurs jouw bedrijf uit de crisis krijgen. Of nog beter; de crisis weten te voorkomen: Turnaround management – SmitDeVries

Deel dit bericht

Meer artikelen die je misschien interessant vindt...

Bel direct
Stuur e-mail
Maak afspraak
Scroll naar boven