Ketensamenwerking in de bouw

SmitDeVries

Nieuwe kansen voor de bouw door vernieuwende samenwerking

SmitDeVries

Ketensamenwerking biedt op verschillende vlakken kansen. Voor de continuïteit van ondernemingen. De binding van vakmensen. En het verlagen van faalkosten in de bouw. Prettig, efficiënt, met de gewenste kwaliteit en met hoge rendementen werken? Daar is aandacht voor ‘samenwerken’ en de vakmensen voor nodig.

Dat is anders dan een technische focus per project. Juist die meer traditionele manier van werken zit in de genen van veel bedrijven in de bouwbranche. Vul je dit aan met projectoverstijgende processen en ‘het aangaan van langdurige samenwerkingen’ waarin medewerkers van verschillende bedrijven elkaar in elk opvolgend project tegenkomen? Dan biedt dat kansen.

Meer weten?

Wil je meer weten over ketensamenwerking in de bouw? Of wil je tips & tricks om een samenwerking op te zetten? Neem contact met ons op of download onze gratis whitepaper.

Hoe helpt SmitDeVries mij bij het opzetten van een ketensamenwerking?

Het opzetten van een nieuwe ketensamenwerking begint bij het zien van kansen. Daarnaast moet je de wil hebben om hier op een gestructureerde wijze invulling aan te geven. Kansen komen voort uit gesprekken met klanten die behoeftes aantonen die nog niet ingevuld worden. Jij wilt daar wat aan doen. Vervolgens spreek je met potentiële partners in de ketensamenwerking over je idee. Je oogst enthousiasme. Mooi begin. Maar wat worden de volgende stappen?

Samen met jou en je partners beschouwen we de nieuwe samenwerking als een nieuw bedrijf. Wat wordt jullie ambitie? Waarom is die zo belangrijk? En waarom past dit bij de ambities van de bovenliggende partners?

Vervolgens maken we de keten compleet als dit nog niet zo is. We selecteren partners met de gewenste competenties en de ambitie om aan te sluiten. We maken concrete afspraken en leggen die vast in een intentieovereenkomst.

Vervolgens leggen we vast wat we waar en aan wie willen leveren. Welke klantwaarde vullen we in? We werven een project en gaan aan de slag met de samenwerking. We hebben maximaal oog voor het creëren van de juiste voorwaarden om goed te kunnen samenwerken. Denk daarbij aan het creëren van onderling vertrouwen en open communicatie. Maar ook betrokkenheid van medewerkers en de verantwoordelijkheid in het team. We zeggen dit niet alleen, maar organiseren samen met jullie die stappen die dit mogelijk maken.

Na de eerste pilot volgt het tweede project. Daarna is het tijd om de ketensamenwerking verder te formaliseren. Zo krijgt de samenwerking een gezicht en het benodigde fundament om meer en ‘grotere werken’ aan te kunnen. Continuïteit, gemotiveerde, loyale medewerkers en het gewenste rendement liggen in het verschiet.

Wil je hier graag meer over weten? Neem vooral contact met ons op.

aanhalingstekens
Echt een perfecte start voor onze risicoanalyse en het verder aanscherpen van de processen.
SmitDeVries
We hebben een hele prettige samenwerking met SmitDeVries, maar dat is ook de enige manier waarop het werkt. Anders wordt het een worsteling
SmitDeVries
De nuchtere aanpak van Jeroen en Joeri past goed bij onze organisatie en heeft ervoor gezorgd dat ze spoedig deel uitmaakten van ons bedrijf
SmitDeVries
Ik werk graag samen met SmitDeVries, omdat ik liever investeer in een MKB-bedrijf dan in grote adviesbureaus waar het onpersoonlijk wordt
SmitDeVries
De Sallandse nuchterheid en recht door zee mentaliteit van SmitDeVries zijn eigenschappen en karaktertrekken die goed bij ons passen
SmitDeVries
Naast dat het met Joeri en Jeroen zeer prettig samenwerken is, hebben zij uitstekend advies gegeven over hoe bepaalde processen efficiënt en werkbaar zouden kunnen verlopen.
SmitDeVries
pijl-links-beneden
Bel direct
Stuur e-mail
Maak afspraak
Scroll naar boven