Interim CFO

SmitDeVries

Meer grip op je cijfers met een Interim CFO

SmitDeVries

Elke dag kijk je naar de cijfers. Maar zonder de juiste stuurinformatie blijft het bij kijken. Dat merk je elke dag. Het duizelt je. Je mist de achtergrond en het perspectief. Je wil graag strategische speerpunten omzetten naar KPI’s, maar hebt geen klankbord dat je helpt deze inzichten om te zetten naar een goede financiële inrichting van je bedrijf. Tot nu. Met een interim CFO van SmitDeVries krijg jij samen met ons weer grip op je cijfers, zodat jij je rendement nu echt eens duurzaam kan vergroten.

Meer grip op je cijfers met een Interim CFO

Wij helpen je zodat jij je rendement nu echt eens duurzaam kan vergroten. Dat begint vaak met een scan van je organisatie. Eerst weten hoe zo'n traject verloopt? Download onze whitepaper over de organisatiescan.

Herken jij dit?

 • Je mist de juiste stuurinformatie om je cijfers te interpreteren;
 • Je twijfelt of je kostprijs aansluit bij de kosten in je bedrijf;
 • Je weet dat je geld verdient, maar waar gaat al dat geld naar toe?
 • Je voorraad is erg hoog, maar hoe komt dat eigenlijk?
 • Je hebt liquiditeitsdruk, maar ook veel geld tegoed van klanten;
 • Je inkoopcontracten zijn niet goed in kaart gebracht en je kan ze daardoor moeilijk omzetten naar verkoopprijzen;
 • Je hebt moeite om de snelle digitaliseringsslag in je bedrijf te implementeren;
 • Je hebt steeds meer afval en uitval in je productieproces.

Kortom: veel is onduidelijk. Waar zit precies het probleem? En belangrijker nog: wat is de oplossing?

SmitDeVries helpt je via Interim / Shared CFO inzicht te krijgen in je cijfers en zet deze inzichten om in concrete strategische en operationele acties. Snel, helder en gebrand om het maximale rendement uit je bedrijf te halen.

Waarom een Interim CFO?

Simpel. Wie goed uit zijn aanwezige cijfers de juiste informatie weet te halen, merkt dat het makkelijker wordt om de strategische doelstellingen te halen. Daarnaast kun je met gerichte stuurinformatie eenduidig je organisatie informeren over de voortgang van je missie, visie en strategie. Samen zetten we doelstellingen om naar behapbare projecten en KPI’s. Je hebt weer grip op je cashflow en krijgt veel beter inzicht in je inkomsten en uitgaven. Hierdoor weet je heel goed hoe ver de poolstok reikt en weet je ook hoeveel ruimte er is om te investeren. We laten je zien dat je niet harder hoeft te werken, maar slimmer. Wij zijn op je eigen verzoek aanwezig op de werkvloer. In de praktijk komt dat meestal uit op 1 dag per week.

Wat levert het je op?

 1. Grondige uitvoering van je strategie;
 2. Een dashboard waarin je de juiste KPI’s zichtbaar hebt;
 3. Inzicht in je cashflow;
 4. Inzicht in je kostprijs;
 5. Digitalisering van je processen;
 6. Betere verkoopbeslissingen;
 7. Een onafhankelijk klankbord;
 8. En uiteindelijk: meer rendement uit je bedrijf.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

De adviseurs van SmitDeVries kunnen naast helder adviseren ook zelf vanuit eigen ervaring financiële cijfers omzetten in KPI’s. Geen dikke rapporten, maar simpele leesbare overzichten. Desgewenst maken wij zelf een KPI-dashboard en een overzichtelijke cashflow. Zo bieden wij je de juiste stuurinformatie voor strategische doelstellingen, maar ook inzicht in je kostprijs en inkoopactiviteiten. Hierdoor kun je dus de juiste verkoopbeslissingen nemen, waardoor je rendement verbetert.

Wij doen dat trouwens voor alle sectoren. Van productiebedrijven tot scholen en van (semi)overheden tot zorginstellingen: we hebben een brede ervaring.

Ja, ik wil een Interim CFO!

Mooi, dan gaan we in gesprek. Al onze trajecten zijn namelijk uniek. Dat moet ook wel, want elk bedrijf is uniek. Daarom vinden wij het eerste gesprek ook zo belangrijk. Wij sparren met jou over de uitdagingen die je ziet en brengen jouw wensen in beeld.

Na het gesprek werken wij alles uit in een voorstel. Dit voorstel beschrijft jouw uitdagingen en de aanpak die wij voorstellen. En zoals wij al eerder schreven, die aanpak is geen standaardaanpak maar sluit aan bij jouw bedrijf en jouw uitdagingen.

Bel direct
Stuur e-mail
Maak afspraak
Scroll naar boven