Sales Performance Program

SmitDeVries

Wil jij sales effectief en op je eigen manier inzetten om tot grote resultaten te komen?

SmitDeVries

Dan is het Sales Performance Program wat voor jou. Wij helpen je team het maximale uit sales te halen, zodat jij een constante stroom aan klanten en omzet kan genereren. Zonder trucjes, zonder mooie praatjes. We verscherpen je mindset en leren je sales in te zetten op een manier die bij jouw organisatie en medewerkers past. Effectief en gericht op duurzame resultaten.

Wil jij tot grote resultaten komen?

Wij helpen je team het maximale uit sales te halen. Dat begint vaak met een organisatiescan. Eerst weten hoe zo'n traject verloopt? Download onze whitepaper over de organisatiescan.

Herken jij dit?

 • Jij en je collega’s hebben al eerder salestrainingen gevolgd, maar het heeft geen blijvend effect;
 • Je salesafdeling boekt niet de resultaten die je beoogt en je moet constant de targets bijsturen;
 • Je doet veel offertes de deur uit, maar op weinig krijg je maar akkoord;
 • Je stopt veel geld en tijd in acquisitie, maar het levert maar weinig resultaat op;
 • De salesmindset van je team is wankel, ze zijn ongemotiveerd en er heersen belemmerende overtuigingen;
 • Er zit geen duidelijke strategie in jullie salesaanpak;
 • Je wilt graag verkopen op een manier die bij je past én effectief is. Je hebt die manier alleen nog niet gevonden;
 • Je weet de behoefte van de klant niet te vinden om echt toegevoegde waarde te kunnen leveren;
 • Je kunt niet goed omschrijven wat de toegevoegde waarde van jouw producten, diensten of organisatie is.

Verkopen draait niet om overtuigen. Het begint en eindigt altijd met de intrinsieke motivatie om je klant te helpen.

SmitDeVries
Marco van Dam | trainer Sales Performance Program

Wat kan het Sales Performance Program voor jou betekenen?

Met het Sales Performance Program zetten we in op effectieve gedragsverandering, want we weten dat een enkele op zichzelf staande training nagenoeg geen resultaat oplevert. Het trainen van trucjes is namelijk niet waar sales om draait. Het gaat er juist om dat je als accountmanager het juiste gedrag op het juiste moment in kan zetten. Vanuit zelfvertrouwen en volle overtuiging. Deze stijlflexibiliteit maakt een accountmanager effectief en succesvol. Je kunt namelijk wel alles weten van sales en marketing, maar als je niet de juiste mindset en sales skills hebt, gaat het je nog niets opleveren. Met het Sales Performance Program leer je hoe jij jezelf aanzet tot grootse prestaties, vanuit je eigen kracht.

SmitDeVries

Wist je dat bij een enkele training maar 10-20% van de deelnemers het geleerde in de praktijk brengt? En dat dit bij het Sales Performance Program kan oplopen tot wel 82%?

Hoe ziet het Sales Performance Program eruit?

Voordat we aan de slag gaan zorgen we dat het programma naadloos aansluit op de ontwikkelbehoefte van jouw organisatie. We inventariseren daarom altijd de situatie binnen jouw organisatie. Denk aan de ontwikkelbehoefte vanuit organisatieperspectief, maar ook die van de beoogde deelnemers. Geen standaard training dus, maar een intensief traject met hoge impact. Op deze manier zorgen wij voor een op maat gemaakt programma met heldere toegevoegde waarde.

Tijdens de inventarisatie bepalen wij samen met jou wat de scope en inhoud van de training gaat zijn. We kunnen de ontwikkeling toespitsen op medewerkers in de buitendienst maar misschien is de opbrengst wel groter als we ook aandacht geven aan de verkoopbinnendienst, marketing of wellicht wel beide. Ons doel is gedragsverandering die leidt tot high impact op de resultaten.

Wat kun je concreet verwachten

 • Het programma duurt gemiddeld 8 tot 12 maanden;
 • We starten met twee trainingsdagen waarin we de mindset van elke medewerker aanpakken. Welke ontwikkeldoelen kunnen we individueel opstellen? Wat hebben je medewerkers nodig om te kunnen excelleren? Met als doel: ze te motiveren om die gedragsverandering ook écht door te maken;
 • Meerdere op maat gemaakte groepssessies waarin we:
  • Blootleggen welke problemen jullie bij de klant oplossen. Hoe kunnen jullie daar slim en effectief op inspelen met jullie producten en diensten?
  • Verkoopvaardigheden trainen;
  • Aan de slag gaan met eigen praktijkcases en rollenspellen;
  • Continue evalueren, ontwikkelen en blijven oefenen met vaardigheden, werken aan de mindset en theorie, zodat er een blijvend resultaat ontstaat;
 • Het programma biedt intensieve begeleiding voor het management, zodat de ondersteuning van de medewerkers optimaal is.
 • Duidelijke afspraken en borging voor na het traject.
aanhalingstekens
Echt een perfecte start voor onze risicoanalyse en het verder aanscherpen van de processen.
SmitDeVries
We hebben een hele prettige samenwerking met SmitDeVries, maar dat is ook de enige manier waarop het werkt. Anders wordt het een worsteling
SmitDeVries
De nuchtere aanpak van Jeroen en Joeri past goed bij onze organisatie en heeft ervoor gezorgd dat ze spoedig deel uitmaakten van ons bedrijf
SmitDeVries
Ik werk graag samen met SmitDeVries, omdat ik liever investeer in een MKB-bedrijf dan in grote adviesbureaus waar het onpersoonlijk wordt
SmitDeVries
De Sallandse nuchterheid en recht door zee mentaliteit van SmitDeVries zijn eigenschappen en karaktertrekken die goed bij ons passen
SmitDeVries
Naast dat het met Joeri en Jeroen zeer prettig samenwerken is, hebben zij uitstekend advies gegeven over hoe bepaalde processen efficiënt en werkbaar zouden kunnen verlopen.
SmitDeVries
pijl-links-beneden
SmitDeVries - Bram Steijn

Bram Steijn

“Mijn interesse in wat mensen beweegt – om te snappen waarom ze doen wat ze doen – loopt als een rode draad door mijn leven. Groeien en mensen laten groeien zijn belangrijke thema’s waar ik dagelijks vol energie aan werk. Het liefst met een flinke dosis relativeringsvermogen, humor en doortastendheid. Dat deed ik eerst binnen diverse salesfuncties bij (inter)nationale bedrijven, later in de rol van directeur bij een toonaangevende bank. Vanaf 2011 besloot ik mijn hart te volgen en mijn ervaring en kennis als verandermanager, trainer en coach volledig in te zetten om anderen te laten groeien vanuit hun eigen kracht.”

Wil jij tot grote resultaten komen met sales?

Wij helpen je team het maximale uit sales te halen. Dat begint vaak met een organisatiescan. Eerst weten hoe zo'n traject verloopt? Download onze whitepaper over de organisatiescan.

Bel direct
Stuur e-mail
Maak afspraak
Scroll naar top