In 7 stappen naar een organisatiescan

SmitDeVries

Wil jij jouw bedrijf naar het volgende professionele niveau brengen?

Stap 1 van de organisatiescan: zorg ervoor dat je inzicht krijgt in de huidige situatie. Elk bedrijf is een combinatie van strategische, structurele en menselijke processen. Je hebt altijd te maken met ambitie en strategie (het strategische), organisatie en inrichting (het structurele) en de organisatiecultuur (het menselijke). Er komt dan ook veel kijken bij het runnen van een bedrijf. Want de verschillende processen moeten goed op elkaar zijn afgestemd om het bedrijf succesvol te maken. Zit er ergens zand in de motor? Dan merk je dat direct.

In deze whitepaper geven wij daar antwoord op. Niet vanuit wetenschappelijke theorieën, maar gebaseerd op onze dagelijkse praktijk.

Whitepaper organisatiescan

Waarom een organisatiescan?

Als verantwoordelijke van de organisatie heb je ongetwijfeld een aardig beeld over waar je heen wil met de organisatie. Maar ook waar je tegenaan loopt. Dit is alleen niet een volledig beeld. Ook de mensen binnen het bedrijf lopen dagelijks tegen zaken aan die jij nog niet hebt gezien. Misschien heb je het al wel gezien of gehoord? Maar weet je niet precies hoe je het kunt oplossen. Een organisatiescan geeft je inzicht in de hele organisatie. De scan noemen we ook wel ‘een beeldopname van het binnenste van de organisatie’. Heb je dit inzicht niet? Dan herken jij je waarschijnlijk in dit:

Je weet wat je wil bereiken met het bedrijf, maar je weet niet hoe je de rest mee krijgt;
Je weet dat er veel meer rendement uit de organisatie kan worden gehaald, maar je vraagt je af hoe;
Het bedrijf is groter geworden, maar nu moet iedereen driedubbel zo hard werken;
Je wil het bedrijf overdragen aan de volgende generatie en wil dat zij in een goed georganiseerd bedrijf terecht komen;
Er is onrust binnen de organisatie en je wil hieraan werken om dit weg te nemen;
Je wil over een aantal jaren het bedrijf verkopen en het nu alvast laten doorlichten, zodat je het straks goed kan verkopen;
Je wil doorgroeien met het bedrijf, maar je vraagt je af hoe je alle onderdelen goed op elkaar afstemt;
Je wil ergens naartoe met de organisatie, maar je weet niet precies hoe je dit aanpakt en waar je moet beginnen;
Je weet waar je naartoe wil met het bedrijf, maar je blijft altijd tegen dezelfde hordes aanlopen;
Elke keer als jij je wil richten op de ontwikkeling van het bedrijf, wordt je weer in het dagelijkse werk gezogen;
De aandeelhouder wil een onafhankelijk oordeel van het bedrijf;
Je denkt te weten waar je staat, maar je wil dit ook eens door externen laten beoordelen;

Laat ons je helpen inzicht te krijgen én te brengen in jouw bedrijf

Hoe? Onze onafhankelijke adviseurs voeren een scan uit van de organisatie. We kiezen hier voor externen omdat er dan vaak inzichten naar boven komen die mensen intern niet weten te achterhalen. Het is in dit geval makkelijker om eerlijk te zijn tegen een externe. Wij helpen je om erachter te komen hoe de binnenkant van de organisatie er precies uitziet.

Hoe? Met een hele concrete scan. Zo achterhalen we wat de organisatiegraad en bedrijfscultuur is. Maar ook hoe het bedrijf organisatorisch is ingericht.

Daar stoppen we niet

‘Inzicht krijgen’ is nooit een doel op zich. Sterker nog, het is een startpunt. Vanaf hier voer je verbeteringen door. Het helpt je echt verder met je organisatie. Wij komen bij veel organisaties. Hierdoor hebben we veel ervaring met verschillende soorten bedrijven. Van het MKB tot zorginstellingen en overheidsinstanties. En daar pluk jij de vruchten van. Je krijgt concreet advies. Geen vuistdik rapport, maar aanbevelingen waar je echt mee verder kan. En als je denkt dat je het alleen moet doen, heb je het mis. We doen het samen. Jullie kunnen wel veel zelf aanpakken. Maar wil je na de organisatiescan onze hulp? Dan staan wij in de startblokken om je te helpen.

Ben jij klaar om minder te werken in je bedrijf én meer te werken aan je bedrijf?

Download hier de gratis Whitepaper

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen, zodat we jou op de hoogte kunnen houden van interessante informatie?

Bel direct
Stuur e-mail
Maak afspraak
Scroll naar boven