In 6 stappen een ketensamenwerking in de bouw

SmitDeVries

Ga voor continuïteit met je klanten door het opzetten van een ketensamenwerking

Ketensamenwerking biedt grote kansen voor ondernemingen en professionele opdrachtgevers in de bouw. Met als optimale situatie ketenverlenging. Van een meer technische en projectmatige blik met focus op kosten verschuift de samenwerking naar lange termijn verantwoordelijkheid nemen voor kwaliteit. Maar ook verantwoordelijkheid voor planning en rendement over projecten heen.

In deze whitepaper geven we je inzichten en informatie zoals: wat is een ketensamenwerking? Hoe verhoudt ketenverlenging zich daartoe? En als het gaat om samenwerking, hoe stimuleer je dat? En tot slot: wat zijn nu goede stappen als je een ketensamenwerking wil opstarten?

Ketensamenwerking in de bouw

Download hier jouw gratis whitepaper

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Wil je onze nieuwsbrief ontvangen, zodat we jou op de hoogte kunnen houden van interessante informatie?

Waarom samenwerken in de bouw?

Het werken van project naar project biedt grote uitdagingen. Zoals capaciteit. Als die beperkt is, wil je die goed inzetten. Je kunt projecten dus niet te krap op elkaar plannen vanwege beschikbaarheid van vakmensen. Laat staan projecten plannen die elkaar overlappen. Die gaan altijd ten koste van kwaliteit en de planning. En daarmee ook het werkplezier van je mensen. Tot slot gaat ook het rendement van deze werken onderuit.

Het kan anders met ketensamenwerkingen. Dit moet dan wel goed georganiseerd worden. Geen hogere wiskunde, maar het vergt wel een andere focus vanuit de aansturing. Communicatie is eigenlijk een continue verbeterpunt. Net als samenwerking en ‘het nemen van verantwoordelijkheden’. In de opzet van projecten zijn deze onderwerpen meestal slechts opmerkingen. De nadruk ligt dan namelijk op het technische aspect en de planning. Ketensamenwerkingen hebben juist de focus op de lange termijn, over de projecten heen dus. De techniek wordt niet weggecijferd, maar aangevuld met aandachtspunten die juist het verschil maken.

Tot slot zorgt een ketensamenwerking voor meer continuïteit. Het is immers een extra kanaal waarbinnen je werken kunt acquireren.

Wat je van deze whitepaper opsteekt

Jij wil aan de slag met het organiseren van een ketensamenwerking. Dan wil je inzicht in wat je concreet kunt doen en verwachten. Natuurlijk gaat een andere manier van samenwerken niet vanzelf. Maar je maakt al grote stappen door te weten wat je kunt doen om succesvol te zijn.

Na het lezen van deze whitepaper weet je:

Wat ketensamenwerking is
Wat het verschil is met ketenverlenging
Hoe samen werken anders is dan samenwerking
Hoe je samen werken kunt stimuleren in concrete stappen
Wat je vervolgens kunt doen om tot een ketensamenwerking te komen, stap voor stap

Voordelen van een goed werkende ketensamenwerking in de bouw?

Een concrete propositie die onderscheidend is in de markt
Aanvullend op de bestaande dienstverlening
Grotere waarborg van de continuïteit van de onderneming
Kansen om vaklieden loyaler te maken
Leren van elkaar te stimuleren
Medewerkers nemen meer en gezamenlijk verantwoordelijkheid voor kwaliteit, planning en resultaat
Verlagen van faalkosten
Bel direct
Stuur e-mail
Maak afspraak
Scroll naar boven