Lean Productie


Uw medewerkers moeten te vaak zoeken naar de juiste materialen en gereedschappen? Medewerkers wachten op grondstof en of de juiste documentatie van kantoor? Looproutes zijn onnodig lang en het herstellen van onnodig gemaakte fouten kost veel geld en tijd? Kortom, u wilt uw productie optimaliseren?

Meer informatie of advies?
(Vrijblijvend advies op maat)
of bel 0572 - 36 20 08

Lean kan uw productieproces optimaliseren aan de hand van vijf praktische stappen. Dat doet u allereerst door te gaan werken vanuit klantwaarde. Gelet op uw productieproces, waar willen uw klanten voor betalen? Wat doet u dagelijks waar uw klanten niet de waarde van inzien? Dat laatste zijn mogelijk verspillingen binnen uw bedrijf die u wilt benoemen en wegnemen. Makkelijk? Uw medewerkers op de werkvloer herkennen deze verspillingen waarschijnlijk ook elke dag. Zij moeten fouten immers herstellen, zien dat systemen tijdelijk uitvallen en het proces verstoren, zetten voorraden “even ergens neer om het later op te ruimen”, lopen veel om “even iets op te halen” en vinden dat zij veel te weinig ruimte hebben om goed te kunnen werken. Gezamenlijk hier aan werken zorgt voor meer werkplezier en daardoor draagvlak voor verdere verbetering. Lean biedt daarnaast gestructureerde methodes die ervoor zorgen dat u snel en meetbaar resultaat bereikt.

Het beter afstemmen van uw proces met Lean Communicatie zorgt daarnaast voor minder voorraad. Dat scheelt ruimte en geld. De basis hiervoor ligt in een nette productieruimte volgens de principes van 5S of 6S.

Vanuit deze basis kunt u steeds verder werken aan nieuwe verbetermogelijkheden. Door continu en gestructureerd problemen aan te pakken en op te lossen zorgt u ervoor dat u uw concurrentie voor blijft. Dat is goed voor u als ondernemer en manager, maar ook voor uw medewerkers.

SmitDeVries biedt praktische handvatten om samen met u verbetermogelijkheden in kaart te brengen. Aan de hand van een concreet plan van aanpak gaat u zoveel mogelijk zelf aan de slag. Daar waar gewenst ondersteunen en coachen wij. Zo komt u verder!

Wilt u gelijk meer weten over lean productie? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Neem contact met ons op


Het invullen van uw contactgegevens is de eerste stap naar succes. Wanneer u uw contactgegevens achterlaat, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Of bel ons op  0572 36 20 08
 

* Alle velden zijn verplicht