Joop Smit

Joop Smit heeft het grootste deel van zijn actieve loopbaan als accountant gewerkt. Hij was echter wel een ondernemende accountant en heeft aan de wieg gestaan van wat nu een belangrijke speler is op het gebied van accountancy en belastingadvies in Oost-Nederland.

Hij heeft zich de laatste jaren verdiept in de principes van lean management en heeft bijzondere belangstelling voor de ontwikkelingen in de accountantsbranche. Zijn ambitie is om accountantskantoren te helpen met de inrichting van hun organisatie en het maken van de juiste strategische keuzes. Ook trekt hij graag met zijn collega’s op om de principes van lean management te implementeren in het midden- en kleinbedrijf (bouw- en productiebedrijven). Door zijn enthousiasme en overtuigingskracht weet hij te bewerkstelligen dat de werknemers graag meewerken aan veranderingstrajecten en daaraan zelf actief willen bijdragen.

In zijn vrije uurtjes is Joop vaak in de natuur te vinden. Ook op dat gebied wil hij graag zijn kennis overbrengen op andere mensen. Hij gaat vaak als gids mee de natuur in om mensen alles te leren over het gedrag en zang van vogels. Ook geeft hij regelmatig voor groepen mensen (van bejaarden tot vrijwilligers van verenigingen) presentaties over de in Nederland voorkomende vogels.


Neem contact op